maanantai 1. elokuuta 2011

Sunnuntai puuhastelua....

Sunnuntaina, hyvin huonosti nukutun yön jälkeen (kesä ja kärpäset), päätimme vähän väsyneinä kuitenkin lähteä vielä mökille päiväksi. Ajatus oli kerätä ainakin muutama purkki mustikoita joita olin huomannut olevan jonkin verran tontin metsässä


Kolme puolen litran purkkia saimme juuri ja juuri täyteen ja kahvi paussilla jo kerkesimme tuumailemaan olisiko parempi kuitenkin lähteä kotiin. Innostuin kuitenkin selvittämään viime viikonloppuna löytämäni rantakukan nimeä ja otin kasvikirjan mukaan ja menin kukan viereen vertailemaan kirjan kuvia.... ja löytyihän se oikea vaihtoehto vihdoin, kun rauhassa sai vertailla lehtiä ja kukintoa... Tämä alla oleva kaunotar on nimeltään Rantatädyke :) Latinalaiselta nimeltään Veronica Longifolia :)


Kukan tunnistamisen jälkeen ehdotin, että tekisimme ennen kotiin lähtöä kuitenkin vielä teltallemme kunnon makuupohjan omalle paikalleen. Ja niin sai kyytiä kivet ja kannot ja tilalle tasoiteltiin hienoa hiekkaa tasoittamaan syntyneitä kuoppia... P sai idea, että hakisimme metsästä sammalta tasoitetulle pohjalle pehmukkeeksi ja niin lähdimme kottikärryjen kanssa saunan vierustalta kohti saunan takana olevaa kalliota. P kuitenkin katkaisi matkan lyhyeen sanoen, " Pysähdy, älä astu enää askeltakaan" ja minä jo vähän kerkesin miettimään, että mitä ihmettä esteenä oli, mutta esteenä sammalikossa olikin vain mustikoita mustanaan :) Kottikärryt jäivät siihen paikkaan ja haimme tyhjiä purkkeja mihin kerätä mustikoita... Pelkästään tuosta kallion kupeesta saimme saaliiksi 4,5 litraa mustikkaa :)

Ruokapaussin jälkeen jatkoimme vielä hetken toisella puolella saunan takana ja keräsimme vielä toiset 2 litraa mustikkaa, sitten minulla loppui fysiikka ja kunto :) Kello oli jo kahdeksan illalla, eikä mustikoita olis millään malttanut jättää metsään. Edellisyöstä jäänyt univelka alkoi kuitenkin vaivaamaan joten päätimme pakata tavarat ja lähteä kotiin. Ehkä ensi viikonloppuna käymme vielä keräämässä lisää... ehkä :) Ja ehkä sitä teltan paikkaakin parannellaan vielä sitten ensi kerralla, kun sekin jäi vähän kesken marjojen poiminnan myötä :)

Tässä vielä kuva poimituista mustikoista, joiden seassa on yksi rasia punaisia viinimarjoja isän puskista :)


Kyllä nyt kelpaa napostella marjoja talvella, enää puuttuu muutama rasia viinimarjoja, ne kun ei ollut ihan vielä valmiita :) Toivottavasti viihdyitte matkassa ja seuraavalla kerralla taas lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti