lauantai 2. heinäkuuta 2011

Juhannus osa II

Ensimmäinen yö uudessa teltassa raikkaan ilman ympäröimänä sai meidät nukkumaan pitkälle aamuun... Hyvissä ajoin kuitenkin jo ennen puoltapäivää kömmimme ylös teltasta :) Aamu oli aurinkoinen, vaikkakin mereltä alkoi nousemaan hienoista usvaa...


Ukkonen jylisi myös vahvasti ihan päämme päällä ja taivaan rannasta nousi tummempia pilviä... sadetta vaan ei koskaan tullut ja tuotapikaa sääkin alkoi seljetä.


Innostuin vähän askartelemaan, kun sain idean saunaeteisen oviaukkoon laitettavasta "helminauhoista". Nuo nauhat tosin olisivat puuta. P sahasi minulle pieniä pyöreitä puunpaloja ja porasi aina kaksi reikää jokaiseen palaan. Minä sitten kokosin paloja yhteen nauhaksi siimalla ja täytyy myöntää, että siitä tuli tosi kivan näköinen :) Tosin siiman pujottelu oli melko hidasta enkä kerennyt tekemään kuin yhden nauhan valmiiksi..


Tämä terhakka västäräkki sirkutti ja lenteli koko päivän meidän perässä aina sellaiseen puuhun mistä se näki meidät esteettä. Liekö olisi ollut pesä jossain lähellä kun niin suojelevainen oli :) Koitettiin kyllä rauhoitella sitä, mutta eipä se puheista paljon piitannut.


Ruoaksi laitoimme taas jo melkein perinteeksi tulleet vihannespussukat ja porsaan sisäfilettä uusien perunoiden kera. Muurikka sopi täydellisesti viime kesänä tehtyyn grilliin joten ruokien valmistus oli tosi vaivatonta ja helppoa. Vihannes pussukoissa on bataattia, kesäsipulia, lanttua, porkkanaa ja valkosipulia. Tällä kertaa tuoretta basilikaa ei ollut kaupassa, joten se jäi pois matkasta.



Ruokaa valmistaessa P laittoin jo saunapuut valmiiksi ja kantoi vetet saunaan, näin sauna olisi sitten valmiina heti kun haluaisimme alkaa saunomaan. Ruoan jälkeen päätimme lähteä vähän soutelemaan ja koittamaan kala onnea.... ja olihan sitä onnea vaikka kalat olikin vielä hirmu pieniä :)



Hurjan onkireissun jälkeen siirryimme viimeistelemään saunaeteistä. Uudet kynttilät tuovat aivan uudenlaista tunnelmaa saunatilaan.


Maalattu vanha tuvanpenkki pääsi paikoilleen ja vanhan uunin pankon päälle laittelin vielä muutaman punaisen kynttelikön. Kuvassa oikealla näkyy myös tuo ensimmäinen puupaloista tehty nauha :)


Anopilta saadut kynttilän pidikkeet sopivat hirsiseinälle kuin nenä päähän. Itse lasiosan ostin prismasta.


Tässä vielä lähikuva vanhan uuninpankon päällä olevista kynttilöistä ja pesuvadeista...


Saunaa valmistellessa mereltä alkoi nousemaan todella vahva usvapeitto ja samalla myös ilma hieman viileni.





Lopuksi usvasta ei erottanut enää edes rantakiviä... Olin päivän aikana myös saanut luultavasti jalkoihini kylmää, koska selkäni alkoi oireilla illasta aika pahoin. Saunomisen jälkeen päätimme yhtäkkiä kerätä kimpsut kasaan ja lähteä kotiin lämpöiseen sänkyyn nukkumaan.


Ihana viikonloppu kuitenkin vaikka se päivää ennen loppuikin. Tontilla yöpyessä kerkeää näkemään paljon enemmän kuin yhden oleskelupäivän aikana. Toivottavasti viihdyitte matkassa :) Lisää taas seuraavalla kerralla.

Mukavia hellepäiviä toivotellen!

1 kommentti:

  1. Ihania merellisiä kuvia ja kivaa kerrontaa. P se taitaa nuo ilmeet :)
    Meen lukemaan osaa I.

    VastaaPoista