perjantai 1. heinäkuuta 2011

Juhannus ja saunaeteisen uusi ilme :)


Kirjoitus tulee nyt vähän myöhässä, Juhannus kun oli jo viime viikonloppuna, mutta parempi myöhään kuin milloinkaan :) Olimme ostaneet teltan ja uudet makuupussit, tarkoituksena yöpyä tontilla ja näin myös ainaisilta edes taas ajeluilta säästyttiin. Teltta löysi paikkansa saunan edustalta, kaikki kun tapahtuu nykyään rannassa olevan vanhan saunan ympärillä.


Olin suunnitellut jo pitkään saunaeteisen uutta ilmettä, sieltä kun puuttui kunnon naulakko pyyhkeille ja muutenkin eteinen oli suorittanut enemmänkin varaston virkaa kuin saunaeteisen virkaa. Joten ensimmäisenä toin ihan kaiken tavaran eteisestä ulos. Nyt jälkikäteen harmittaa etten ottanut kuvaa eteisestä ennen kuin aloin tyhjentämäänn sitä :)


Kuten huomaa tavaraa pieneen eteiseen on mahtunut yllättävän paljon, mutta loppujen lopuksi saunaeteinen oli vihdoin tyhjä :) Hyllyt ja lattiat putsattua uuden ilmeen luominen sai alkaa....



Saunaeteiseen suunniteltu vanha tuvan penkki, jonka jalat olen maalannut jo vuosia sitten, sai nyt myös uuden vaalean harmaan sävyn istuinosaansa :)



Penkin kuivuessa jatkoimme saunaeteisen uudelleen järjestelyä.... Porasimme uudet naulakot hirsiin, järjestimme kaiken irtotavaran muovisiin säilytyslaatikoihin ja tunnelmaa luomaan naulasin peilin kaveriksi myös muutaman kynttelikön seinälle...



Saimme jo paljon aikaiseksi päivän aikana, mutta jottei oleilu mökillä olisi pelkkää työntekoa niin päätimme jättää loput työt seuraavaan päivään ja lähteä hakemaan johtovettä saunan lämmitystä varten kylän yhteisestä vesihanasta...


Saunoimme rauhassa reilut kaksi tuntia. Löylyt ovat uskomattoman pehmeitä tässä paappani vanhassa hirsisaunassa. Merivettä käytimme pesuvetenä, mutta makeaa vettä heitimme kiukaalle, näin estetään kiukaan ennen aikainen ruostuminen. Saunomisen jälkeen saimme nauttia taas melkoisesta luonnon itse luomasta taideteoksesta erilaisine sävyineen..



Puolen yön maissa niin meri kuin luontokin hiljeni ja niin myös mekin päätimme painaa päämme tyynyihin. Uskomattoman hiljaista ja rauhallista. Tuota pikaa nukahdimme syvään uneen!

1 kommentti:

  1. Siis teitte vähän remonttia. Tuli muuten hyvännäköinen kun katselen tuon uudemman postauksen kuvia. Ja valoisakin kun penkki sai uutta vaaleata väriä pintaan.
    Minä kun etsin lisää teille niitä kynttiläpidikkeitä silloin viimeksi, niin olivat liian lähellä, eli piirongin päällä, jossa ne mexicon kynttilät paloi! Miten ei voi nähä vaikka on nenän alla.

    Kauniita kuvia merestä!

    VastaaPoista