lauantai 17. marraskuuta 2012

Linnunpöntöt


Tämmöttii me väsäiltiin tänä viikonloppuna :) Jostain sain jo kesän lopulla ajatukset, että meidän pitäisi tehdä meidän mökkitontille muutama linnunpönttö pikkulinnuille. Mutta koska pöntöt suositeltiin tehdä vasta alkutalvesta tai varhaiskeväästä niin jätettiin niiden teko hieman myöhemmälle näin marraskuulle. Toki asiaan ehkä hieman vaikutti myös meidän oma muutto paikkakunnalta toiselle jonka myötä mökkimatkakin kasvoi 130km:stä  300km:iin.

Mutta tässä vähän päivän puuhasteluja. Kaikki alkoi aihiosta :)


P naulasi neljä laudan pätkää putkiloksi ja putkilo sahattiin sitten halutun mittaisiksi paloiksi.


Tässä vaiheessa kamerasta loppui akku, joten kuvien otto sai odottaa seuraavaan päivään :) Perjantaina saimme 4 pönttöä valmiiksi, yhden avopöntön västäräkille ja kolme eri kokokoista umpipönttöä muille pikkulinnuille.


Lauantaina laitoimme heti ensimmäiosenä nuo neljä jo tehtyä pönttöä puihin kiinni ja jatkoimme sitten uusien tekoa. Ärräpäiltä ei kuitenkaan päässyt säästymään tälläkään kertaa kun pönttöjä ähellettiin paikoilleen :) Mutta lopuksi kaikki pöntöt löysivät oman kotipuunsa :)

P:n nikkaroidessa pönttöjen kattoja ja pohjia filmivanerista minä viilasin pönttöjen lentoaukot oikean kokoisiksi.


Sillä aikaa kun me aherreltiin pönttöjen kimpussa asensi isä serkkuni kanssa pihavaloja mökin pihaan. Muutama katkennut sähkökaapelikin tuli korjattua :)Loppujen lopuksi saimme valmiiksi 7 erikokoista pönttöä (kolmea eri mallia) ja kaikki on nyt ripoteltu ympäri tonttia. Toivotaan, että osasimme etsiä pöntöille sopivat paikat ja joku ne kelpuuttaisi kodikseen :)

Ennen kotiin lähtöä P bongasi vielä meidän rantavesiin uineen joutsen poikueen ja täytyy sanoa etten ole vielä koskaan nähnyt noin isoja joutsenia joilla on vielä poikasen höyhenpeite! Upean näköisiä :) Ei oel tainnut joutsenillakaan vielä olla mikään kiire lämpöisempiin vesiin. Tänäänkin asteita oli kuitenkin se +7 vaikka eletään jo marraskuun puoliväliä. Kahden jälkeen sitten lähdimme köröttelemään takaisin Keski-Suomea kohti. Kiva touhuviikonloppu ja kaikki tarvittavat tuli tehtyä niin kuin oli suunniteltukin :) Myös kukkapenkki sai risupeitteen :)


Hyviä viikonloppuja kaikille ja palataan taas seuraavalla kerralla asiaan :)

1 kommentti: