tiistai 15. helmikuuta 2011

Viime kevään muistelmia...

Näin paukkupakkasilla, kevään alkua odotellessa on kiva muistella viime keväisiä mökkireissuja. Ajattelin tehdä tälle "Mökkeilylle" ihan oman blogin, koska siellä ollessa tulee aina tehtyä kaikenlaista eikä niitä aina muista laittaa tuonne oman blogin puolelle :)

Isälläni on mökkipaikka Länsi-Suomessa meren rannalla, tai on ollut jo vuodesta 1988 (Kekkosen kuolinvuosi), mutta varsinaista asuttavaa mökkiä siellä ei vielä ole. Rannasta löytyy kuitenkin vanha rantasauna (äidin puolen paapan pihasauna), jonne vaihdettiin muutama vuosi sitten tavallinen kiuas, helpottamaan saunomista. Ensimmäiset 20 vuotta sauna oli kuitenkin savusauna ja nokiset seinät antavat vieläkin savusaunan tuntua saunoessa.  

Tontti on valtavan hieno ja rauhallisella paikalla. Saunan jälkeen kun istuu iltaa saunan rappusilla ja kuuntelee kun laineet liplattaa rantaan, niin siinä vaiheessa havahtuu yleensä huomaamaan miten kaunis Suomen kesäinen luonto on.

Tässä muutama viime kevään kuva vauhdittamaan tätä talven vaihtumista kevääksi :)


Kuva on otettu mereltä rantaan päin...

 

Keväällä ja joskus kesälläkin tuuli voi olla tosi kylmää vesillä....

Saunan rappuset merelle päin.....

4 kommenttia:

  1. Oi, näyttää tosi ihanalta paikalta. En ole mökkeilijä, mutta nuo kuvat kyllä puhuvat puolestaan.

    ^_^Piitis

    VastaaPoista
  2. Tää on hyvä! Ihana bannerikuva tuosta rantasaunasta ja kiva kuva mun lapsesta piipputauolla. Eipä silti - hyvät kuvat sinustakin.
    Rupes vähän hymyillyttää tuo sun kuva ja lausahdus noista viileistä keleistä, hmmm....sää oot niin palelevaista sorttia että...
    Mä linkitän tän blogin tonne mun puolelle, niin joku mökkeilystä kiinnostunut voisi käydä kattelemassa ihania merimaisemia, käykö?
    Mukavaa täydenkuuniltaa sinne päin.

    VastaaPoista
  3. Ei haittaa linkitykset.. kiva vain jos joku tykkää käydä kurkkaamassa :) Tuo paikka on niin erityislaatuinen itselle, tällaisen hulina-elämän kun omaa, niin tuo mökkipaikka antaa täysin vastapainon hälinälle ja melskeelle :) Siellä harvoin kuuluu muita ääniä kuin luonnon omat äänet tai merellä hiljaa eteeenpäin puksuttavan veneen ääni :) Mutta kylmä siellä kyllä aika usein on, varsinkin kun tontti on ihan täysin avonaista rantaa myöden, ilman isompia saaria tai poukamia suojanaan. Mutta minä tykkään ja kylmemmällä säällä puetaan vaan vähän enemmän vaatetta :) Toi kuva P:stä on musta tosi kiva!

    VastaaPoista
  4. Linkitän kun luvan sain. Moikka!

    VastaaPoista